Document voor probleemoplossing

(Voor Hopewind PV-omvormer V.01)
Let op! Enkel gekwalificeerde professionals mogen de installatie, bediening en onderhoud van elektrische installaties uitvoeren. Neem de bijbehorende beschermende maatregelen en draag de juiste veiligheidsbescherming.

Foutnaam

Foutuitleg

Stappen voor probleemoplossing

Abnormaal  stroomnet

Netfrequentie/spanning/fasevolgorde overschrijden het parameterbereik

1.    Controleer of de wisselstroomonderbreker(AC-hoofdschakelaar) is uitgeschakeld. Schakel de wisselstroomonderbreker in als deze is uitgeschakeld.

2.    Controleer of de bedrading aan de AC-zijde van de omvormer is aangesloten volgens het aangegeven draaimoment. Let op! De omgeving moet spanningsloos zijn vóór inspectie.

3.    Gebruik een multimeter om de wisselspanning van de omvormer te meten en controleer of de lijnspanning tussen de drie fasen L1/L2/L3 binnen het normale spanningsbereik ligt. Raadpleeg hiervoor de standaardwaarden op het typeplaatje.

4.    Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Overnetfrequentie/ondernetfrequentie

Netfrequentie reikt buiten het ingestelde bereik.

1.    Controleer of de wisselstroomonderbreker(AC-hoofdschakelaar) is uitgeschakeld. Schakel de wisselstroomonderbreker in als deze is uitgeschakeld.

2.    Open de HopeCloud omgeving en beoordeel of de netfrequentie op het moment van alarm binnen de ingestelde parameters valt. Als deze afwijkend is, neem dan contact op met de netbeheerder.

3.    Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Driefasig: Netspanning L1-L2/L2-L3/L3-L1 boven/onder de drempelwaarde.

Enkelfasig: Netoverspanning/Netonderspanning

Netspanning boven/onder het ingestelde bereik.

1.    Controleer of de wisselstroomonderbreker(AC-hoofdschakelaar) is uitgeschakeld. Schakel de wisselstroomonderbreker in als deze is uitgeschakeld.

2.    Zorg ervoor dat de bedrading aan de AC-zijde correct is geaard.

3.    Controleer of de diameter van de AC-kabel overeenkomt met de  aanbevolen diameter in de handleiding van het product.

4.    Controleer of de transformatormodus is ingesteld op lage spanning, zo niet, pas dit dan aan.

5.    Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Positieve/negatieve busbar naar aarde isolatiefout

Positieve/negatieve  busbar isolatie-impedantie naar aarde is abnormaal

1.      Zorg ervoor dat elke string goed geaard is en meet de spanning van de stringklemmen naar aarde met een multimeter.

a)      Als de spanning tijdens het meten afneemt tot nul, is de string normaal.

b)      Als de gemeten spanning niet afneemt tot nul en groter blijft dan 10V, is er mogelijk een stroomlek en moet de string worden gecontroleerd op mogelijke schade of onvoldoende isolatie. Meet de impedantie naar aarde voor elke string. Als de gemeten waarden abnormaal zijn, controleer dan de isolatie van de string.

2.      Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Ingangspolariteit omgekeerd

Omgekeerde ingangspolariteit van de DC strings.

Waarschuwing: Voor deze storing moet de groepenkabel worden verwijderd om problemen op te lossen. Om vlaamboogvorming te voorkomen, moet u de klemmen van de groepenkabel 's avonds of 's ochtends verwijderen wanneer het stralingsniveau laag is.

1.      Controleer of de positieve en negatieve polen omgekeerd zijn. Gebruik een multimeter om de spanning tussen de positieve en negatieve polen van elke string te meten, de rode testsonde is aangesloten op de positieve pool van de string en de zwarte testsonde is aangesloten op de negatieve pool van de string. Als de weergegeven waarde negatief is (met een min “-“ symbool), zijn de aansluitingen omgekeerd. De aansluitklemmen moeten goed worden geplaatst wanneer het stralingsniveau laag is om boogvorming te voorkomen.

2.      Zorg ervoor dat het aantal PV-panelen in de stringverbindingen die zijn aangesloten op dezelfde MPPT-tracker gelijk is.

a)      Als de hoeveelheid varieert tussen de strings, adviseer de klant dan om ze in gelijke aantallen te verdelen.

b)      Als het aantal PV-panelen in elke string hetzelfde is, controleer dan of er PV-panelen beschadigd zijn.

3.   Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Omvormersynchronisatie overtijd

Omvormersynchronisatie tijd overschrijdt de limiet

1.  Neem contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Externe ventilator abnormaal

Ventilatorstoring of abnormaal feedbacksignaal

1.      Controleer of alle ventilatoren goed werken op het moment van het alarm.

2.      Controleer of er geen vreemde voorwerpen in de ventilator zitten.

3.      Controleer of de ventilator vrij kan draaien. Als de ventilator vastzit, moet u deze vervangen.

4.      Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Interne ventilator abnormaal

Ventilatorstoring of abnormaal feedbacksignaal

1.      Neem contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Lage efficiëntie van omvormerconversie

Abnormaal lage omzettingsefficiëntie van de omvormer

1.    Controleer of het nominale vermogen op het typeplaatje van de omvormer overeenkomt met het nominale vermogen van de ingestelde parameters, neem na bevestiging contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Hoge ingangsspanning van PV-string

DC-ingangsspanning overschrijdt ingestelde drempelwaarde

1.      Open de HopeCloud-omgeving om de gemeten DC-ingangsspanning van de string te bevestigen, zorg ervoor dat geen string de spanningslimietwaarde overschrijdt. Raadpleeg hiervoor de specificaties op het typeplaatje.

a)      Als de spanningslimiet wordt overschreden, meet dan ter bevestiging de werkelijke DC-ingangsspanning met een multimeter. Als deze te hoog is, moet de string opnieuw worden geconfigureerd om de stringspanning te verlagen.

b)      Als de gemeten spanning binnen het gespecificeerde bereik ligt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

AC-relais open kring /kortsluiting

Master/slave-relais open kring /kortsluiting

1.      Neem contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Open kring/kortsluiting aan boosterzijde

boost-unit open kring/ kortsluiting

1.    Neem contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Busspanning onbalans

Onbalans positieve en negatieve busspanning overschrijdt de ingestelde drempelwaarde

1.      Zorg ervoor dat elke string goed geaard is en meet de spanning van de stringklemmen naar aarde met een multimeter.

a)      Als de spanning tijdens het meten afneemt tot nul, is de string normaal.

b)      Als de gemeten spanning niet afneemt tot nul en groter blijft dan 10V, is er mogelijk een stroomlek en moet de string worden gecontroleerd op mogelijke schade of onvoldoende isolatie. Meet de impedantie naar aarde voor elke string. Als de gemeten waarden abnormaal zijn, controleer dan de isolatie van de string.

2.   Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

Busbar hardware overspanning

Busspanning overschrijdt hardwareoverspanningsdrempel

1.      Controleer of de netspanning binnen het ingestelde bereik ligt. Als de fout wordt veroorzaakt door netschommelingen, wordt de fout automatisch verholpen. - Controleer indien mogelijk de netfrequentie en kijk hoe vaak er schommelingen optreden. Als er vaak schommelingen optreden en deze melding vaak wordt weergegeven, neem dan contact op met de netbeheerder en vraag toestemming om de drempelwaardes van de omvormer te wijzigen.

2.      Open de HopeCloud-omgeving om de DC-ingangsspanning van de string te controleren en zorg ervoor dat er geen string is die de ingestelde drempel overschrijdt. Tip: Raadpleeg hiervoor de specificaties op het typeplaatje.

a)      Als de spanningslimiet wordt overschreden, meet dan ter bevestiging de werkelijke DC-ingangsspanning met een multimeter. Als deze te hoog is, moet de string opnieuw worden geconfigureerd om de stringspanning te verlagen (minder panelen per string).

b)      Als de spanning binnen het ingestelde bereik ligt, neem dan contact op met het lokale Hopewind Service Team.

AD-sampling nulpuntsafwijking abnormaal

Analoge samplingswaarde voor nulpuntsverloop overschrijdt beschermingsdrempel

1.      Neem contact op met het Hopewind Service Centre en geef de SN van de omvormer en de PN van de datacollector door.

Driefasig: interne stroomonbalans

De driefasige stroomonevenwichtigheid overschrijdt de drempelwaarde

1.    Neem contact op met het Hopewind Service Centre en geef de SN van de omvormer en de PN van de communicatie module door.

Hardware overstroom

Piek inductorstroom overschrijdt hardwarebeveiligingsdrempel

1.    Controleer of het elektriciteitsnet normaal is. Als dit wordt veroorzaakt door schommelingen in het elektriciteitsnet, wordt de fout automatisch verholpen. Controleer indien mogelijk de stroomsterkte en kijk hoe vaak er schommelingen optreden. Als er vaak schommelingen optreden en deze melding vaak voorkomt, neem dan contact op met de netbeheerder en vraag toestemming om de drempelwaarden van de omvormer te wijzigen.

2.    Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met het Hopewind Service Centre