Hoe weerstation gebruiken op hopeCloud platform (How to use weather station on hopeCloud)

Hoe weerstation gebruiken op hopeCloud platform (How to use weather station on hopeCloud)

1. Voorbereiding:

Klanten kunnen weergegevens monitoren op het hopeCloud platform wanneer ze een compatibel weerstation gebruiken in combinatie met een Hopewind Datalogger.

De volgende hardware is vereist:

1.    Hopewind datalogger (hopeComBox1000 of hopePowerBox)

2.    Compatibel weerstation

Actueel ondersteunde weerstation(s):

Merk:     Seven Sensor

Type

Model

Instralingssensor (PV-pyranometer)

3S-lS-5

Moduletemperatuursensor

3S-MT-PT1000

Windsnelheid Sensor

3S-WS-PLS

Omgevingstemperatuursensor

3S-AT-PT1000

Relatieve Vochtigheid & Omgevingstemperatuur Sensor

3S-RH/AT

Windrichting Sensor

3S-WD

Figuur 1 Hopewind datalogger (hopeComBox1000 of hopePowerBox)

2. Hardware-installatie:

a) Installeer alle sensoren van het weerstation volgens onderstaand diagram (Figuur 2).

b) Sluit vervolgens het weerstation aan op de Hopewind datalogger door de RS-485 kabel aan te sluiten tussen de 3S-IS-5 RS-485 poort en de X5 poort in de kast van de Hopewind datalogger (Figuur 3).

Figuur 2. Aansluitschema voor weerstation en Hopewind datalogger

Figuur 3. De positie van Hopewind datalogger X5 poort

3. HopeCloud Platform configuratie:

1.    Login hopeCloud & maak een nieuw installatie. (Raadpleeg de handleiding "hopeCloud: Hoe maak ik een installatie" )
2.    Voeg de Hopewind datalogger toe aan de plant. (Raadpleeg de handleiding "hopeCloud: Hoe voeg ik een datalogger toe aan een installatie")

3. Update de datalogger naar de nieuwste firmwareversie, die hoger moet zijn dan V102.015.000.

4. Als de firmware-upgrade gelukt is, wordt het weerstation automatisch toegevoegd aan de installatie. U kunt de sensorgegevens op de onderstaande pagina bekijken.